Informacije o ekskurziji

Termin
14.11.2024 - 19.11.2024
Organizator
EKONOMSKA ŠOLA CELJE, KOSOVELOVA ULICA 4, 3000 CELJE
Program
DUBAJ ZA ŠOLSKE SKUPINE
Država
Združeni arabski emirati - Dubaj

Program

Odkar sem leta 2007 prvič stopila v ta mali, močni emirat, me Dubaj navdušuje s svojo energijo, optimizmom in odprtostjo do ljudi z vsega sveta. Sem velik gurman, zato je osupljiva raznolikost pristnih svetovnih jedi navdušujoča in celo nakupovanje tukaj – ki ga običajno imam le za opravilo – je pravzaprav veselje. Dubaj je mesto, ki se nenehno spreminja in vznemirljivo ga je videti, kako raste in dozoreva kot mesto in družba. Komaj čakam, da vidim, kaj bo prinesla prihodnost!

1. / 2. DAN: LJUBLJANA – DUBAJ (14./15.11.2024)

Zbor potnikov in prevoz na letališče JP Ljubljana. Polet letala letalske družbe Turkish Airlines v Dubaj. Predviden pristanek v Dubaju v jutranjih urah, predvidoma ob 06.55 uri. Prevoz do hotela in namestitev. Po namestitvi v hotelu se odpravimo na raziskovanje starejšega in bolj tradicionalnega dela mesta. Skozi osrednji upravni del se bomo preko Trga združitve zapeljali do mestnega zaliva Khor, ga prečkali po najstarejšem mestnem mostu in se ustavili v velikem vladarskem parku Zabeel. Tu stojijo palače dubajske vladarske družine, do uradne delovne rezidence se bomo sprehodili skozi čudovit park. Pot bomo nadaljevali ob Khoru, mimo palač ministrstev do najstarejšega ohranjenega in obnovljenega dela mesta. V Bastakyji se srečamo z začetki poseljevanja, tipično arhitekturo in nekaj tradicije. Mimo stare utrdbe nadaljujemo pot do znamenite tekstilne tržnice. Sprehod med številnimi prodajalnami, nato pa prečkanje mestnega zaliva s tradicionalnimi čolni Abra. Na drugi strani nas bodo močne vonjave povabile na tržnico začimb, na znameniti Tržnici zlata bomo občudovali stvaritve tamkajšnjih zlatarjev. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. DAN: DUBAJ (16.11.2024)

Po zajtrku spoznavanje novejšega dela mesta, ki se vzporedno z obalo razteza na več kot 70 kilometrih dolžine in nekaj zanimivih umetnih otokih. Večji del novega dela Dubaja zaznamuje moderna arhitektura, kjer stavbe med seboj tekmujejo v višini, zanimivih oblikah in fasadah. Spoznali bomo prestižno področje Jumeirah, se ustavili na znameniti plaži ob še danes ikonskemu hotelu Burj Al Arab. Od zunaj si bomo ogledali eno izmed lepših mestnih mošej in mimo najelitnejših hotelov nadaljevali pot do otoka Palm Jumeirah. Umetni otok v obliki palme je poseljen z vilami, stanovanjskimi zgradbami in prestižnimi hoteli. Z razgledne točke bo krasen pogled na Atlantis. Skozi internetno mesto se bomo podali do Marine. Postanek in možnost osvežitve na eni izmed teras znamenite Marine Walk. Ob najdaljši cesti Sheika Zayeda, ki vodi skozi mesto, so nanizani arhitekturno dosežki zadnjih desetletij. Skupno spoznavanje modernega dela mesta bomo zaključili pri enem največjih nakupovalnih središč na svetu. V sklopu Dubaj malla je tudi najvišja zgradba na svetu Burj Khalifa, mi se bomo vzpeli do najvišjega nadstropja. Popoldan lahko preživite v nakupovalnem središču, obiščete akvarij ali spijete kavo ob velikem drsališču. Nikakor ne bomo zamudili ogleda velikih fontan, ki ob večernem času zažarijo v barvah in kjer voda slikovito ubira ritme spremljajoče glasbe. Zvečer predlagamo križarjenje z ladjo Dhow po Creeku (doplačilo), ki bo gotovo posebno doživetje. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. DAN: DUBAJ (17.11.2024)

Po zajtrku ogled Global Village Dubaj. V Global Villageu slavijo raznolikost in ustvarjalnost, zaradi katerih je svet tako čudovit! Zato vsako sezono povabijo najbolj neverjetne umetnike, izvajalce in ustvarjalce od vsepovsod, da se vam pridružijo v Dubaju in vsak dan ves dan delijo svoj talent z gosti! Vsakič, ko ga obiščemo, odkrijemo čudovitejši svet in uživamo v neštetih kulturah, kuhinjah in pogovorih. Po ogledu se odpravimo v muzej Iluzij. Pripravite se, da vas bo očaral. Ogledamo si klasične eksponate vseh časov, ter nove in neraziskane iluzije. Potopimo se v zanimivo vizualno, senzorično in izobraževalno izkušnjo! Popoldan prosto za samostojen ogled mestnega središča ali po želji in ob doplačilu obiščemo Expo City Dubai- mesto prihodnosti, osredotočeno na ljudi. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. DAN: DUBAJ- ABU DHABI – SHARJAH (18.11.2024)

Po zajtrku obisk sosednjega mesta in emirata Abu Dhabi, prestolnice Združenih arabskih emiratov. Predstavlja drugačen koncept mesta, z veliko naravnimi zelenimi površinami, čudovitimi parki ter obmorsko promenado, ki očara obiskovalce. Ustavili se bomo na polotoku Yaas, znanem po največjem Ferrarijevem svetu in dirkališču Formule 1. Tudi tamkajšnji muzej Louvre je privlačna arhitekturna in umetniška atrakcija. Med vožnjo ob osrednji obalni promenadi bomo občudovali mestne parke in visoke poslovne, stanovanjske in hotelske zgradbe. V muzeju na prostem, Heritage villageu, bomo spoznali začetke Abu Dhabija in tradicijo. Po želji in ob doplačilu možen obisk nove predsedniške palače ali veličastne Velike mošeje šejka Al Zayeda, ki s svojo arhitekturo, ornamenti in veličastnimi dvoranami jemlje dih. V popoldanskih urah se vrnemo mimo Dubaja še v Emirat in mesto Sharjah, ki velja za kulturno in umetniško prestolnico Združenih arabskih emiratov, s številnimi bogatimi muzeji in galerijami. V Sharjahu se bomo popeljali do Univerzitetnega mesta, ki ga zaznamujejo številne univerze, med drugim nova Al Qasimia, arhitekturno pa obiskovalce prevzame Akademija astronomije, vesoljskih znanosti in tehnologije. Nova knjižnica arhitekta Fosterja se uvršča med posebnosti mesta. Nadaljevanje do Trga kulture, kjer stojijo vladarjeva palača, Palača kulture in Javna knjižnica. Na trgu Ittihad bomo občudovali ikonsko Faisalovo mošejo, od tu pa se podali do impozantnega Muzeja islamske civilizacije, ki predstavlja enega izmed bogatejših muzejev bližnjega vzhoda. Nadaljevanje mimo srca Sharjaha, rekonstrukcije starega mesta, zatem pa sprehod po Souq Jubail, največji živilski tržnici v Emiratih . Obisk Modrega Souka, kjer se v čudoviti zgradbi vrstijo trgovinice z lokalnimi izdelki, spominki in tudi zlatom. Na obali notranje mestne lagune se skozi nasad palm sprehodimo do Al Noor mošeje. Tudi enega najbolj znamenitih parkov in mestnih promenad bomo obiskali - Al Majzal, ker si bomo privoščili daljši postanek za okrepčilni napitek in prigrizek. Po ogledu mesta vožnja na letališče v Dubaj in prijava na let domov.

6. DAN: DUBAJ – SLOVENIJA (19.11.2024)

Polet letala ob 02.55 uri proti Ljubljani, kjer boste pristali v jutranjih urah, predvidoma ob 08.55 uri. Prevoz z avtobusom v Celje.

Predvideni leti:

TK1064 TH 14NOV LJUIST HK35 1935 2355

TK 762 FR 15NOV ISTDXB HK35 0135 0655

TK 761 TU 19NOV DXBIST HK35 0255 0645

TK1061 TU 19NOV ISTLJU HK35 0835 0855

Cena

998 eur ob udeležbi min. 15 oseb

978 eur ob udeležbi min. 20 oseb

958 eur ob udeležbi min. 25 oseb

938 eur ob udeležbi min. 30 oseb

Cena vključuje:

  • polet z letalsko družbo Turkish Airlines z Ljubljane (vključen en kos ročne in en kos oddane prtljage), letališke in varnostne pristojbine, transfer Celje-letališče-Celje, avtobusne prevoze po programu, karta za metro prevoze po Dubaju, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* v Dubaju, vsi ogledi po programu z vključenimi vstopninami (Burj Khalifa, Muzej Iluzij, Global Village), spremstvo slovenskega vodnika in lokalnega vodnika, kjer je to obvezno, organizacijo potovanja in DDV

Možna doplačila

Naknadna prijava ne zagotavlja tu ponujene cene. Izberite želena doplačila.

Način plačila

Podatki o potniku

Osebni podatki (kot v osebnem dokumentu, s katerim boste potovali)

Razred

Osebni dokument

Za ekskurzijo je obvezen veljaven potni list.
Osebni dokument, ki ga bo potnik/ca imel/a na ekskurziji, mora biti veljaven še vsaj 6 mesece po predvideni vrnitvi z ekskurzije. Prosimo preverite veljavnost!

Zdravstvene, prehrambene in druge posebnosti

Podatki o zakonitem zastopniku

Osebni podatki

Kontaktni podatki

Splošni pogoji